Monday, 18 March 2013

Kursus Bersama Cutecarry.Com

Assalamualaikum

11hb - 13hb Mac 2013 aku terlibat dalam kursus Protokol and Etika. So, pagi Isnin tu p lah hotel macam biasa. Hari pertama topic best juga lah...tapi still mengantok. Biasalah lah kan..nama pun kursus. Lepas makan je conform ngantok. Tut tut tut dah petang. balik umah lah...apa lagi kan. heheheh

Hari ke-2 pun macam biasa juga. Sarapan dulu kat cafe hotel then baru naik atas, masuk dewan. Penceramah tak sampai lagi. After 5 minit, penceramah pun masuk. Terkejut aku!!!! Korang tau tak aku nampak siapa???? 


HAFIZ MUSTAPHA (http://cutecarry.com) 


Memang bergaya lah En.Hafiz ni. Aku suka baca blog dia. banyak info yang aku dapat. Time dia bagi ceramah pun memang best. Tak bosan and tak mengantok pun. Dia pun jenis happy go lucky and tak kedekut ilmu. When he talk about dress, dia akan panggil peserta and time tu dia panggil aku and then dia ada tegur tentang pakaian. 

"Badan awak kecil. Awak kena pakai baju yang bewarna cerah and bunga besar-besar. Baru nampak badan awak besar. Lagi 1 awak memang sesuai kalau pakai PEPLUM. Heheheh senyum je aku bila dia tegur. Tapi aku tak pernah pakai PEPLUM ni. Nanti nak juga try. 

Ni nak promote agensi En. Hafiz sikit. Kalau jabatan or syarikat tempat korang kerja nak buat kursus Protokol, Etika, Fesyen or apa-apa yang berkaitan, boleh lah jemput En. Hafiz ni sebab memang best and knowledge yang korang dapat pun memang terbaik lah... Bagi aku lah, kalau bagi orang lain aku not sure lah because lain orang lain pendapat. Betul tak? hehehe... Cara nak contect dia, korang boleh buka website dia macam kat atas yang aku dah tulis or buka FB "CUTECARRY".


cari lah aku...hehehe :)


gambar aku tak de :(



siap ada kad jemputan lagi untuk majlis olok-olok :)



Apa-apa pun, ni antara kursus yang paling best sepanjang aku berkhidmat di MAIWP.




4 comments:

  1. Replies
    1. hai farah....rindu lah kat farah... :(

      Delete
  2. salam.. wah! pernah dengar hafiz cutecarry ni.member my ex-bos masa LI dulu.. gayanya macam happy go lucky! btw kerja kat maiwp ke? bahagian mana? pernah apply situ but untill now no respond..belum ada rezeki agaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w"salam...en.hafiz ni antara org melayu yang berjaya di Malaysia ni...mmg best dia bg talk and tak sombong...hehe...yup, fiza kje kat maiwp...bahagian pembangunan insan...Intan mmg stay KL ke?

      Delete