Friday, 22 February 2013

Order Siap!!!

Assalamualaikum

Korang ingat lagi tak resepi yang pernah aku kongsi dulu. Ala...resepi Sambal Hitam. Ingat kan??? Pada suatu hari aku telah memasak Sambal Hitam. Dah siap masak tu, aku makan lah dengan nasi panas... Puyoooooo memang mengancam and terasa kepedasannya...hehehe (ayat je lebih kan) Tengah makan tu, tetiba terlintas kat kepala aku ni "Rasa macam nak jual je sambal hitam ni...tp ada ke orang nak beli". Aku pun tanya lah pada sorang hamba Allah ni.



Aku : Kak Su, Pija ingat nak try jual sambal hitam ni lah. Ok tak?

Kak Su : OK je...ko try la bawa bagi kami rasa. Kalau ok blh ambil order.

Aku : Orite, isnin ni pija bawa bagi korang rasa ek....tapi Kak Su tolong lah 
        promote2 sikit...hehehe...pija tak pandai.... :)

Kak Su : Orite!!! Ko bawa je...tau lah macam mana Kak Su nak buat...



Aku pun apa lagi...dengan semangat yang waja, terus siap2 keluar pergi beli barang-barang yang nak masak.  Malam tu juga aku masak. Esok pagi panaskan and letak dalam bekas. Sampai je aku terus bagi d'orang rasa. Time tu pula Kak Aisah bawa roti. Apa lagi, cicah roti dengan sambal tu lah...habis 1 bungkus roti tu d'orang makan. Sambal aku pun habis d'org makan. Then time tu lah Kak Su cakap "Korang kalau nak boleh pesan sekarang sebab pija nak buat jual sambal ni" hehehe....lepas tu apa lagi, siaplah buku kira-kira ambil order...dekat 12 tapawe juga lah aku dapat tempahan untuk hari tu. Alhamdulillah....rezeki Tuhan bagi .....Aminnn.... 



Untuk korang kat luar sana...Sesapa teringin nak rasa boleh lah order kat saya...hehehe
Korang add je FB aku then mesaj...Pa pe hal aku akan balas dalam FB... Jangan risau...Tak mahal pun....hehehehe. Hope ada yang sudi dan doakan bisnes Sambal Hitam ni berjaya ye....Sayang Korang Semua :)


Sambal Hitam Siap!!! heheheh